Lehdistötiedotteet

Lähetetty 5.2.2018

Tervetuloa tiedotustilaisuuteen Yliopistokeskukselle 12.2.2018 kuulemaan Osa Minua -näyttelyn toteutuksesta sekä tekijöistä. Näyttelyn toteuttaa Turun yliopiston Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman ja Porin kaupungin projektiryhmä. Olemme syksystä lähtien suunnitelleet näyttelyä, ja haluamme nyt esitellä työmme tuloksia.

 

Turun yliopisto & Porin kaupunki järjestävät Osa Minua -näyttelyn avajaiset Kauppakeskus Puuvillassa, Porissa 26.02.2018 klo 16.30. Näyttely kertoo kuvin ja tarinoin huivin moninaisista merkityksistä.

 

Näyttelyn tarkoitus on tuoda ihmisiä yhteen ja herättää ajatuksia siitä, että jokainen on yksilö. Kaikilla on oikeus elää arvojensa mukaisesti ja ilmaista itseään pukeutumisvalintojensa kautta. Haluamme osoittaa miten sama asia voi merkitä yhdelle suojaa, toiselle muistoa tai kauneutta ja samalla olla osa heitä. Valitsimme näyttelyn näkökulmaksi huivin, koska aihe on herättänyt paljon keskustelua. Tuomme huivin kautta esille kymmenen eri naisen kulttuurillisia näkemyksiä sekä omakohtaisia kokemuksia huivin käytöstä. Projektin ohjaajina ovat toimineet professori Anna Sivula ja projektisuunnittelija Soniya Raissi. Näyttelyn toteuttajina toimivat Heini Järvenpää, Sofia Malinen, Petra Nikula, Toni Salikka ja Zagryda Sandholm.


 

Tiedotustilaisuus:

Aika: 12.02.2018 klo 14.00

Paikka: Porin yliopistokeskus, 1 kerros neuvotteluhuone Charlotta

Osoite: Pohjoisranta 11 A, 28100 Pori

Lähetetty 19.2.2018

Turun yliopisto & Porin kaupunki järjestävät Osa Minua -näyttelyn avajaiset Kauppakeskus Puuvillassa, Porissa 26.02.2018 klo 16.30. Näyttely on huivin monista tarkoitusperistä ja merkityksistä kertova tutkimuksellinen kokonaisteos.

 

Näyttelyä varten haastateltiin kymmentä porilaista naista syksyllä 2017. Haastatteluista muodostuivat näyttelyssä esillä olevat kirjoitukset. Kirjoitukset ja valokuvat naisista yhdessä kertovat tarinaa heille merkityksellisistä asioista. Näyttelyn tarkoitus on saada katsoja pohtimaan, kuinka erilaisia olemme, mutta toisaalta kuinka paljon voimme löytää myös samankaltaisia asioita toisistamme. Kaikkia ihmisiä yhdistää se, että pyrimme elämään omien arvojen, tapojen tai uskomusten mukaan. Näiden pohjalta luomme asioille ja tavaroille erityisiä merkityksiä, jotka ovat osa meitä.

 

Näyttelyn toteuttaa Turun yliopiston Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman ja Porin kaupungin projektiryhmä. Näyttely on esillä myöhemmin keväällä myös Promenadikeskuksessa ja Porin kaupunginkirjastossa. Näyttelyn avaa sivistystoimialan johtaja Esa Kohtamäki. Tervetuloa avajaisiin Kauppakeskus Puuvillaan!

 

Näyttelyn avajaiset:

Aika: 26.02.2018 klo 16.30

Paikka: Kauppakeskus Puuvilla

Osoite: Siltapuistokatu 14, 28100 Pori

 

Professori Anna Sivula

Projektisuunnittelija Soniya Raissi

Näyttelyn järjestäjät: Heini Järvenpää, Sofia Malinen, Petra Nikula, Toni Salikka ja Zagryda Sandholm

Medialle